fbpx

www.alati-matic.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Klikom na gumb Slažem se slažete se s korištenjem kolačića.Kako naručiti robu?

 • Svaki korisnik može pregledavati i kupovati artikle bez prethodne registracije. 
 • Kada se odlučite za kupovinu artikla, odaberite artikl, odaberite opciju artikla ako postoji, unesete količinu,  te kliknite na gumb "Dodaj u košaricu". Sadržaj košarice možete pregledati u gornjem desnom kutu na svakoj stranici.
 • Pojedinačni artikl možete ukloniti iz košarice, ili mu izmijeniti količinu klikom na košaricu, gdje će Vas sustav odvesti u pregled cijele narudžbe. Tu možete na svakom odabranom artiklu izmijeniti količinu ili ga ukloniti iz košarice.
 • Prilikom završetka kupnje morate unijeti svoje podatke. Mjesto za unos podataka nalazi se iznad odabranih artikala u košarici. Kupac mora unijeti sve tražene podatke označene zvjezdicom *.  Na kraju kupac klikom na sigurnosni okvir "reCaptcha V2" pri vrhu potvrđuje da se radi o fizičkoj osobi, a ne o zlonamjernom robotu.
 • Kupac može unijeti druge podatke za dostavu koji se razlikuju od podataka za plaćanje.
 • Kupac bira način dostave odabirom liste "Način dostave" ispod odabranih artikala.
 • Cijena dostave iznosi 50 kn za narudžbe do 1000 kn. Za narudžbe iznad 1000 kn dostava je besplatna*. 
  *Za proizvode iznad 35kg težine, dostava se naplaćuje neovisno o iznosu proizvoda.
  U košarici je izračunat ukupni iznos vaše narudžbe zajedno s troškovima dostave.
  • Ako je kupac odabrao način plaćanja "Online karticama" nakon prihvaćanja uvjeta, i klikom na gumb "Potvrdi narudžbu" bit ćete prebačeni na stranicu CorvusPay sistema za online naplatu karticama. Nakon uspješne naplate sustav će kupca vratiti na našu stranicu, uz potvrdu uspješene naplate. Kupac će na e-mail dobiti potvrdu o uspješnoj transakciji, te potvrdu koju mora predočiti prilikom dostave, ili osobno u maloprodajnom dućanu Selska 67, 10360 Sesvete, Hrvatska, ako je prethodno odabrao način dostave osobno u poslovnici.
  • Ako je kupac odabrao način plaćanja "Virman", nakon prihvaćanja uvjeta, i klikom na gumb "Potvrdi narudžbu" na mail će dobiti potvrdu o statusu narudžbe sa svim podacima kupnje i načinu plaćanja odabrane robe. Nakon što kupac virmanski plati robu, dužan je poslati prodavatelju potvrdu uplate, kako bi prodavatelj ažurirao status narudžbe, te pripremio robu za kurirsku službu, ili za kupca osobno, ako je kupac prethodno odabrao način dostave osobno u poslovnici.
 • Dostavu vrši kurirska služba DHL, po prethodno navedenim cijenama i uvjetima.

 

Izjava o privatnosti

Alati Matić d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Alati Matić d.o.o.  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Uvjeti kupnje


Općenito


Ovi uvjeti utvrđuju postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih na našoj Internet trgovini. Alati Matić d.o.o.  je prodavatelj, a kupac je svaki punoljetni posjetitelj naše Internet trgovine, koji robu naručuje na jedan od načina opisanih u daljnjem tekstu. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom procesa kupovine. Proizvodi su namijenjeni prodaji isključivo na području Republike Hrvatske. Kupovinom proizvoda u Internet trgovini prihvaćate sve uvjete prikazane u nastavku teksta.


Točnost sadržaja

U našoj Internet trgovini uvijek nastojimo što točnije prikazati opise, slike i cijene ponuđenih proizvoda. Unatoč našim nastojanjima povremeno se mogu dogoditi određene manje greške ili nedosljednosti.


Dostupnost proizvoda

Stanje na našem skladištu pratimo redovito te u skladu s tim svakodnevno ažuriramo podatke u našoj Internet trgovini. Ipak, ponekad se može dogoditi da je proizvod prikazan u našoj Internet trgovini, iako ga više nema na skladištu. U takvom slučaju ćemo vas o tome obavijestiti, a vi možete promijeniti ili otkazati narudžbu.


Cijene

Sve cijene su prikazane u hrvatskim kunama (HRK), a u cijene je uključen PDV. Za virmanska plaćanja, te gotovinska plaćanja u maloprodajnoj trgovini odobravamo popust od 10%.

Popust se ne odnosi i ne obračunava na kupovinu akcijskih artikala i artikala izdvojenih iz ponude.


Naručivanje

Svi proizvodi ponuđeni u našoj Internet trgovini za područje Republike Hrvatske naručuju se na jedan od sljedećih načina:

 • putem web-shop košarice
 • e-mailom  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • telefonima u radno vrijeme pon-pet 07:00 - 18:00, subota 07:00 - 15:00 na
  • +385 (0) 98 / 727 222
  • +385 (0) 92 / 3354 551
 • naručene proizvode možete preuzeti i u našoj poslovnici na adresi Selska 67, 10360 Sesvete


Plaćanje

U Internet trgovini proizvode možete odabrati plaćanje:

 • virmanom
 • karticama:
     - MasterCard - jednokratno
     - Maestro - jednokratno
     - Visa - jednokratno
     - Diners - jednokratno
 • pouzećem/gotovinom - ova opcija vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite dostavljaču prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje se vrši isključivo u gotovini. 

 

MasterCard Maestro Visa  Diners

 


Sigurnost online plaćanja

Online plaćanje putem kreditnih kartica se obavlja kroz zaštićeni sigurnosni kanal preko CorvusPay sistema.

    

 

U našoj poslovnici u Sesvetama, Selska ulica 67, možete plaćati uz navedene kartice jednokratno.

Za svaku narudžbu djelatnik će Vas kontaktirati o roku isporuke i napraviti Vam ponudu za Vašu narudžbu.


Dostava

Proizvode raspoložive na skladištu šaljemo radnim danom najkasnije 24 h nakon evidentiranja primitka uplate (može potrajati dan ili dva ovisno o banci) Iznimka su otoci i mjesta koja ne podržavaju svakodnevnu dostavu a gdje je dostava moguća prema rasporedu dostave.

U slučaju da proizvod nije trenutno raspoloživ, kontaktirat će Vas naš djelatnik i obavijestiti Vas kada smo u mogućnosti isporučiti Vašu narudžbu .

Cijena dostave iznosi 50 kn po paketu.

Za narudžbe iznad 1000 kn dostava je besplatna*.

*Za proizvode iznad 35kg težine, dostava se naplaćuje neovisno o iznosu proizvoda.

Dostava na otoke naplaćuje po posebnoj tarifi i cjeniku dostave Alati Matić.

Prilikom slanja Vaše narudžbe poslat ćemo Vam e-mail s obavijesti o slanju i kojom kurirskom službom je narudžba poslana.

Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati pismenim zapisom na dostavnici dostavnom radniku ili prijaviti prodavatelju .


Povrat ili zamjena proizvoda

Ako niste u potpunosti zadovoljni s kupljenim proizvodom, možete ga vratiti ili zamijeniti u roku od 14 radnih dana nakon primitka pošiljke. Naknadne reklamacije neće se uvažavati. Proizvod mora biti nekorišten i u originalnom pakiranju, zajedno sa originalnim računom i garancijom koje ste primili uz pošiljku. Ako ne želite zamjenu proizvoda, vratit ćemo uplaćeni iznos na Vaš račun. Troškove povrata i slanja nove robe snosi sam kupac.

Kupac ima pravo na povrat proizvoda koje nije naručio ili proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje nije nastalo prilikom transporta. U tom slučaju, u dogovoru s kupcem, odobrit ćemo povrat proizvoda te kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova. Uz vraćenu robu potrebno je priložiti original računa i svu dokumentaciju koju ste primili uz pošiljku.

 

OBAVIJEST O NAČIN U PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 8. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 79/07., 125/07. –isp., 79/09. i 89/09. – isp., 110/15) obavještavamo potrošače da prigovor mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

 • Alati Matić d.o.o.
 • Prečnica 2
 • 10370 Dugo selo

ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti :

Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Zagreb, Rooseveltov trg 2, www.hgk.hr/sud-casti-pri-hgk
Ili
Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2, www.hgk.hr/centar-za-mirenje    

Garancije

Reklamacije proizvoda u garantnom roku rješavaju se u ovlaštenim servisima i pod uvjetima opisanim u garantnom listu koji će biti isporučen uz svaki električni, akumulatorski ili benzinski alat.
Servise svih električnih i akumulatorskih alata izvan garantnog roka možete obaviti u naša četiri servisa.

 

Pravo na jednostrani raskid Ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka navedenog roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, te naziv i količinu robu koju vraćate. Primjerak takvog obrasca se nalazi na kraju ovog članka.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana uručenja  robe osobi koju ste odredili kao primatelja robe.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili,bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ako ste odabrali drugu vrstu isporuke.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami, iznosit će isti iznos koji ste Vi platiti za dostavu ako se dogovori dostava kurirskom službom koja Vam je robu i dostavila. 

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.


Matični podaci tvrtke:

Sjedište

Alati Matić d.o.o

Prečnica 2

10370 Dugo selo 

Maloprodaja:

Poslovnica 1

Selska ulica 67

10360 Sesvete

Matični podaci

OIB: 15146313695

IBAN: HR6024020061100495085

Direktor: Nikola Matić

Temeljni kapital: 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti

Sigurnost online plaćanja

Online plaćenje putem kreditnih kartica se obavlja kroz zaštićeni sigurnosni kanal preko CorvusPay sistema.

    

 - Izjava o sigurnosti online plaćanja -